Wat betekent een gespecialiseerde behandeling?

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische orgaanfalen, zoals COPD, astma, chronisch hartfalen en slaapgerelateerde ademhalingsproblemen. Omdat ons behandelprogramma helemaal op maat wordt samengesteld, durven we anders te denken.

 

Specialist van je eigen leven

Patiënten maken daarbij onderdeel uit van ons team van specialisten. Samen gaan we er voor om zoveel mogelijk uit het leven te halen. Dit houdt meer in dan alleen het verbeteren van de conditie of fysieke gesteldheid. Ook het accepteren en leren omgaan met de aandoening speelt een belangrijke rol. Uiteindelijk telt het resultaat.

Wat de beste uitkomst is, is voor iedereen anders. Daarom geven patiënten voorafgaand aan de behandeling aan welke persoonlijke doelen zij graag willen behalen. Een activiteit die voor de een vanzelfsprekend is, kan voor een (andere) chronisch zieke een hele opgave zijn. Patiënten worden daarom betrokken bij het behandelplan. Zodat ook na de behandelingen activiteiten beter kunnen worden opgepakt, maar ook genoten wordt van de dingen die het leven leuker maken. Zo word je weer specialist van je eigen leven. 

 

Last van een ademhalingsgerelateerde slaapstoornis (slaapapneu)?

Lees dan meer over het slaaponderzoek en de gespecialiseerde behandeling van ons Academisch Slaapcentrum.
 

Eén team

Veel patiënten bij Ciro hebben een complex ziektebeeld. Ze hebben vaak meerdere chronische aandoeningen die vragen om een andere aanpak. Bij Ciro werkt een breed team van specialisten samen – van longarts tot ergotherapeut - om het beste, individuele programma samen te stellen. Een team dat ook buiten de eigen kaders denkt en de laatste wetenschappelijke inzichten inzet.

 

Behandelteams  Data Center

Wilt u meer weten over onze gespecialiseerde behandelingen? Lees dan verder over de wetenschapelijke visie op de behandelingen.

Persoonlijke verhalen

Roy heeft na de gespecialiseerde behandelingen bij Ciro zijn geluk opnieuw gevonden! Benieuwd hoe andere patiënten weer specialist zijn geworden van hun eigen leven? Lees alle verhalen.