Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Zodra we een schriftelijke verwijzing van de specialist of huisarts ontvangen hebben, krijgt u van ons een bevestiging. Vaak vindt eerst een beginassessment plaats. Dit geldt niet voor een slaaponderzoek en -behandeling.

 

Heeft u last van een slaapgerelateerde ademhalingsstoornis (zoals slaapapneu)? Lees dan verder over het slaaponderzoek en de behandeling.

Komt u voor een andere behandeling? Lees dan hieronder verder over het beginassessment en de behandeling.

 

Beginassessment

Om een volledig beeld te krijgen van uw gezondheid en het algemeen functioneren, brengen we dit uitgebreid in kaart tijdens een 2,5-daags beginassessment. U verblijft en overnacht tijdens het assessment in onze kliniek. Eerste keer bij Ciro? Vergeet dan uw legitimatiebewijs niet mee te nemen. 

Er zullen diverse onderzoeken worden uitgevoerd om uw fysieke toestand te meten, zoals conditie en kracht. Denk hierbij aan:

  • het testen van de spierkracht zoals krachtmetingen van beenspieren
  • metingen met betrekking tot het uithoudingsvermogen, zoals een looptest en een fietstest
  • testen met betrekking tot uw longen, zoals de algemene gesteldheid van uw longen en de ademhalingsspierkracht
  • een meting van uw lichaamssamenstelling en een onderzoek voor het opsporen van botontkalking
  • een meting van het zuurstofgehalte in uw bloed tijdens uw slaap

Om een duidelijk beeld te krijgen van het beginassessment, raden we u aan om de onderstaande video te bekijken:

 

Betrokken bij het behandelplan

Ook vinden er gesprekken plaats met het behandelteam zoals de arts, verpleegkundige, diëtist, ergotherapeut en psycholoog. Zo krijgen we een compleet beeld. We betrekken u graag zoveel mogelijk bij het behandelplan. Daarom bespreken we uw persoonlijke doelen. Wat wilt u graag na de behandeling bereiken? Daar gaan we met zijn allen voor!

 

Het resultaat. En dan?

Op de derde en laatste dag van het assessment bespreekt de arts met u de resultaten. Er wordt gekeken of een behandelprogramma mogelijk is en welke vorm - klinisch (intern, bij Ciro) of niet-klinisch, het beste bij uw situatie aansluit. Ook uw verwijzend specialist en huisarts krijgen bericht over het resultaat.

 

Gespecialiseerde behandelingen

Een behandeling bestaat uit drie hoofdonderdelen; het verbeteren van de lichamelijke toestand, omgaan met en accepteren van uw beperkingen en contact met andere patiënten. Hoe dit er precies uit komt te zien, is voor iedereen anders omdat de programma’s helemaal op maat worden samengesteld. 

 

Vormen van behandelingen

Bij Ciro kunt u terecht voor gespecialiseerde behandelingen in drie verschillende vormen:

  • U verblijft binnen Ciro (klinisch). Dit betekent dat alle behandelingen in de kliniek plaatsvinden. Doordeweeks verblijft u hier en in het weekend bent u thuis. Duur: 8 weken.
  • Dagbehandeling bij Ciro. U komt doordeweeks alle behandelingen volgen bij Ciro en gaat ’s avonds naar huis. Duur: 8 weken.
  • Bij één van onze partners. U volgt de behandeling bij een van onze samenwerkende ziekenhuizen. Duur: 14 weken.

 

Eindassessment

Aan het einde van het persoonlijke behandelprogramma wordt een evaluatie uitgevoerd, het eindassessment. U wordt dan geïnformeerd over de behaalde resultaten.
 

Samen beslissen

Samen beslissen sluit aan bij het uitganspunt van Ciro om de patiënt als specialist van zijn eigen leven te zien. In een goed gesprek tussen patiënt en zorgverlener komt de best passende behandeling tot stand. De ‘drie goede vragen’ kunnen hier bijvoorbeeld bij helpen. Kennis van de patiënt over zijn eigen lichaam en dagelijks leven en de deskundigheid van de zorgverlener vullen elkaar goed aan.

Daarom gaat Ciro het komende jaar het proces van samen beslissen verder verbeteren en doen we actief mee aan het landelijke project 'Beslist samen!'. Meer weten over samen beslissen? Kijk op www.begineengoedgesprek.nl.

logo FMS RGB outlined@3x-80.jpg